24.4.2012

 

Pianonvirityksen hinta

 

HUOM! Hintamme nousi 5-15 eurolla (tilauspuskurista riippuen) lokakuussa 2013. Alla oleva kaavio perustuu vanhaan hintaan. Kukin kuluosuus on siis syksystä 2013 eteenpäin hieman kuvasta poikkeava. Kuva antaa kuitenkin edelleen hyvän yleiskatsauksen hintarakenteeseen.

 

 

Tervehdys!

 

Edellisessä blogissa käsittelin pianojen hinnan arviointia. Tätä blogikirjoitusta varten kokosin taulukon, jossa vertaillaan pianonvirityksen hintoja. Mukana myös kulukaavio, joka omalta osaltaan avaa pianonvirityksen hinnan muodostumista.

 

Kuva viritystapeistaPianonvirittäjät kuuluvat ammattikuntaan, joiden palkoista mielipiteet tuntuvat jakautuvan mieluumminkin kahtia kuin tasapainoisesti. Samaten kuin vaikkapa putkimiesten tuntipalkkoja joskus ihmetellään, myös pianonvirittäjän työnkuva kaipaa selvennystä, jotta joskus korkeiltakin tuntuvia hintoja voidaan perustella.

 

Lopultahan kyse on juuri hintojen läpinäkyvyydestä, ei niinkään varsinaisesta hinnasta. Useimmat meistä ovat valmiita maksamaan tehdystä työstä kohtuullisen korvauksen! Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että asiakas ymmärtää hinnan rakenteen, jotta hinnan kohtuullisuutta voi ylipäätään arvioida.

 

Jouduin itse olemaan hiljattain sukulaiseni talossa tapahtuneen öisen vesivaurion hoitamisessa asiamiehenä. Pitkä tarina lyhyesti: Putkimiehen pikahälytyksen hinta oli noin 250eur. Tuohon hintaan sisältyi yksi tunti työtä, matkakulut sekä pikahälytys- ja yölisät.

 

Ottaen huomioon jo pelkästään sen, että putkimies tuli viikonloppuna keskellä yötä hoitamaan asiaa, saa tuon 250eur tuntumaan jo kohtuullisemmalta. Ja tietäen myös ammattinharjoittajien todelliset kustannukset verojen, eläkemaksujen, vakuutusmaksujen jne. maksajana, ymmärsin, että summasta ei lopulta aivan hirveästi edes käteen jää.

 

Kaaviokuva pianonvirityksen hinnastaAmmatinharjoittajathan kun maksavat kaikki työnsä sivukulut itse. Toisin kuin palkansaajat, joiden puolesta työnantaja automaattisesti maksaa merkittävän määrän pakollisia maksuja.

 

Pianonvirittäjät ovat ammattikuntaa, joiden työn tuntihinta on tällä hetkellä Suomessa noin 50eur sisältäen arvonlisäveron. Ilman pidempiä puheita haluankin esittää ohessa olevat taulukot, jotka kertovat hintojen rakenteesta.

 

Ystävällisin terveisin,

 

-Elias

 

 

Kaaviokuva pianonvirityksen työmäärästä

TUTUSTU MYÖS:

 

PIANONVIRITYS.FI

STADINMUSAKOULU.FI

ELIASPATRIKAINEN.COM

© 2016 Elias Patrikainen. Kaikki oikeudet pidätetään.